Voor wie?

 

 • Ik voel me gestresseerd door mijn werk en futloos. 
 • Ik heb een nieuwe baas gekregen die me helemaal niet ligt. Ik voel me hierdoor gefrustreerd. H
 • Ik ben mijn gevoel van voldoening en plezier in mijn job kwijt.
 • Het evenwicht tussen mijn werk en mijn privéleven is volledig weg.
 • Ik heb het gevoel dat ik in mijn job niet kan tonen waar ik echt goed in ben. 
 • Ik heb het gevoel dat mijn job niet volledig bij mij past.
 • Ik doe mijn job al heel lang. Ik vraag me af of het niet eens tijd is voor iets anders.
 • Ik zou graag mijn talenten beter benutten in mijn job. 
 • Ik heb het gevoel dat ik op een kruispunt zit in mijn loopbaan. Welke richting ga ik best uit?

 

Herken je je in één van bovenstaande uitspraken? Dan kan loopbaanbegeleiding jou helpen om te ontdekken hoe je opnieuw een boost kan geven aan jouw werk en loopbaan.

 

Wat is loopbaanbegeleiding?

 

Loopbaanbegeleiding is een coachingtraject dat bestaat uit een combinatie van gesprekken, oefeningen en testen op maat van jouw loopbaanvraag. Samen brengen we jouw valkuilen en drijfveren in kaart en helpen jou om een beeld te krijgen op welke professionele toekomst het best bij jou past, en het type job dat daarbij aansluit. Op het einde van het coachingstraject is het de bedoeling om tot  een realistisch stappenplan te komen om jouw ideale professionele toekomst ook effectief te bereiken.

Tijdens je loopbaanbegeleiding sta je stil bij je job, je carrière, je talenten, je persoonlijkheid, je dromen, je work-life balance enz. Dat doe je in een traject van 4 of 7u, verdeeld over verschillende afspraken. Ook online loopbaancoaching is mogelijk.

 

De afspraken kunnen zowel overdag, ’s avonds als op zaterdag voormiddag door gaan. Regelmatig krijg je ter voorbereiding van een gesprek een voorbereidende opdracht, zodat we zoveel mogelijk uit de gesprekstijd kunnen halen. Indien gewenst kan je ook nog kiezen voor een verder opvolgtraject na de loopbaanbegeleiding.

 

Het doel van loopbaanbegeleiding?

 

Het doel van de loopbaanbegeleiding is ervoor zorgen dat je in de toekomst met zelfkennis en zelfvertrouwen de loopbaankeuzes maakt die bij jou passen, jou energie geven en jou doen groeien. Je ontdekt welk soort werk bij jou past en of je dat best doet als werknemer of zelfstandige.

Let op: loopbaanbegeleiding heeft een invloed op gans je leven! Je zal de positieve effecten in je carrière voelen, maar ook in je privéleven.

 

Met loopbaanbegeleiding worden onderstaande resultaten bereikt:

1. Je leert jezelf kennen

In je loopbaanbegeleiding krijg je zicht op je valkuilen en hoe je die voortaan vermijdt. En vooral: je leert je eigen sterktes en talenten kennen. Dit vormt de basis om betere loopbaankeuzes te maken en sneller te kunnen groeien. Niet enkel nu, maar gedurende gans je leven.

2. Je ontdekt al je opties

Het resultaat van loopbaanbegeleiding is niet altijd dat je ontslag moet nemen. Vaak kan je je huidige job afstemmen op je talenten, zodat je er terug energie van krijgt. Of misschien is het mogelijk om een betere functie binnen je organisatie te vinden. Beslis je om toch extern solliciteren? Dan begeleidt ik jou daarbij.

3. Je hebt een beter zicht op wat je wilt

Als je voelt dat je niet op je plaats zit, maar niet kan uitleggen wat je wél wilt, zit je vast. Na je loopbaanbegeleiding weet je welk soort werk jou energie geeft en wat jij belangrijk vindt in een job. 

4. Een loopbaanplan

Na je loopbaanbegeleiding heb je een volledig uitgewerkt actieplan in handen waarmee je zelf aan de slag kan. Zo weet je precies wat je volgende stappen zijn om jouw loopbaandoel te bereiken. 

5. Je voelt het effect in je privéleven

Problemen in je loopbaan werken door in je privéleven. Succes in je loopbaan ook. Wanneer je zicht hebt op je talenten en valkuilen, je meer zelfvertrouwen hebt en uiteindelijk een job vindt die jou meer energie geeft, zal je dit effect ook voelen in je relatie, gezin en sociaal leven

 

 

Wat is loopbaanbegeleiding niet?

 

 • Een snelle oplossing| Je zal aan de slag gaan met jezelf. Wat jij erin investeert, bepaalt mee het resultaat van je loopbaancoaching. 
 • Meteen dé droomjob | Ik help jou om je huidige job te optimaliseren of een andere job te vinden die beter bij jou past, nu én in de toekomst. Maar ik ben jammer genoeg geen tovenaar die jouw droomjob zomaar voor jou kan toveren. 
 • Een doorgeefluik | Ik ben geen interimkantoor. Lijstjes met vacatures heb ik niet. Wel heb ik een ruim zicht op de beschikbare kanalen die jou kunnen helpen bij het vinden van jouw ideale job. 

 

Wat kost het?

 

Als zelfstandig loopbaancoach ben ik verbonden aan loopbaancentrum Mariken De Ruyckeen door de Vlaamse overheid erkend centrum voor loopbaanbegeleiding. Mariken De Ruyck beschikt over een kwaliteitslabel en hecht veel waarde aan de opleiding en coaching van haar medewerkers.

Door deze samenwerking is het mogelijk om, indien je reeds 7 jaar werkervaring hebt, de loopbaanbegeleiding te betalen met VDAB-loopbaancheques!  Je betaalt hierdoor maar 40 euro voor 4u loopbaanbegeleiding. Na deze 4u kan je, in gewenst, nog een tweede loopbaancheque aanvragen voor nog eens 3u loopbaanbegeleiding.

Heb je nog geen 7 jaar werkervaring en dus nog geen recht op VDAB-loopbaancheques? Geen probleem! Ook jij kan bij mij terecht voor een coachingstraject op maat van jouw behoeften. Hiervoor betaalt u 55 euro per uur.

 

Naar jouw droomjob in 4 stappen

 

 1.  Laat me weten dat je klaar bent om er werk van te maken. Neem contact met me op om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen. 
 2. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek van 20 à 30 minuten luister ik naar jouw verhaal. Ook krijg je tijdens dit gesprek alle informatie over de aanpak, recht op loopcheques, ...
 3. Jij vraagt je eerste loopbaancheque aan bij VDAB. Indien je hier problemen mee ervaart, dan help ik je graag.
 4. We plannen telkens 1,5u individuele coaching, gespreid over een periode 2 à 4 maanden - opnieuw in functie van jouw behoeften. Aan het einde van het traject weet jij wat je wil én hoe je daar kan geraken.