Voor wie?

 

 • Ben je onlangs op het werk geconfronteerd geweest met agressief gedrag?
 • Ben je hierdoor tijdelijk uit balans? 
 • Voel je je hierdoor minder zeker in je werk?
 • Kan je hierdoor minder plezier ervaren in je werk en loop je constant gespannen rond?

Herken je je in bovenstaande situaties, dan kan agressiecoaching voor jou een oplossing bieden.

 

Het belang van coaching na een agressie-incident

 

Voor veel werknemers geldt dat zij in hun beroepsuitoefening geconfronteerd kunnen worden met agressief gedrag. De impact van een agressie-incident is niet voorspelbaar. De aandacht en steun van collega’s na een agressie-incident is van het grootste belang voor het herstel. Maar soms is dit onvoldoende om opnieuw verder te kunnen in je werk.

Agressie-incidenten brengen steeds schade met zich mee. Deze schade kan groot of klein zijn. De objectieve schade is zichtbaar en meetbaar: materiaal dat stuk is, kledingstukken of een bril die kapot zijn, een blauw oog, ...  Subjectieve schade is niet direct zichtbaar. Het is wat we noemen ‘de blauwe plekken aan de binnenkant’. Dit gaat over de emoties die op gang worden gebracht door de confrontatie met agressie en geweld. Die emoties zullen, indien ze niet voldoende verwerkt worden, een rol gaan spelen in het functioneren van jou als betrokken medewerker.

Een degelijk herstel na een agressie-incidenten is daarnaast ook erg belangrijk om agressie in de toekomst te kunnen voorkomen.

 

Wat houdt de coaching in?

 

De inhoud en de duur van de coaching  wordt altijd aangepast aan jouw specifieke situatie. De inhoud van het coachingstraject is altijd maatwerk, omdat agressie een ruim begrip is dat door iedereen op een andere manier ervaren kan worden. Agressie heeft niet alleen betrekking op fysiek geweld, omdat ook het uitschelden en/of intimideren gezien kan worden als agressie.

Welke vragen, uitdagingen en noden heb je? Wat wil je concreet aanpakken? In een gratis verkennend gesprek bespreken we de mogelijkheden en leggen we het traject vast. Dit kan zowel telefonisch als via een persoonlijk contact.

 

Tijdens de coaching komen volgende thema's aan bod:

 • Het bieden van ondersteuning
 • Het leren verwerken van agressie
 • Het trainen in conflictbeheersing
 • Het uitleggen hoe agressie ontstaat
 • Het uitleggen, wat de gevolgen van agressie zijn
 • Het vergroten van de weerbaarheid

 

Wat kost het?

 

Per sessie van 1 uur betaal je 55 euro. 

Hoeveel sessies er nodig zijn is afhankelijk van jouw persoonlijke vraag en situatie. 

 

Wil je starten met agressiecoaching?

 

 1. Laat me weten dat je er klaar voor bent. Neem contact met me op om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen. 
 2. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek van 20 à 30 minuten luister ik naar jouw verhaal. Ook krijg je tijdens dit gesprek alle informatie over de aanpak, recht op loopcheques, ...
 3. We plannen telkens 1u individuele coaching, gespreid over een periode van 4 à 6 maanden - dit in functie van jouw behoeften. Aan het einde van het traject sta je opnieuw veel sterker in je schoenen en heeft jouw zelfvertrouwen een enorme boost gekregen.