Starten met jobcoaching de eerste stap naar meer werkplezier!

Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding is een coachingtraject dat bestaat uit een combinatie van gesprekken, oefeningen en testen op maat van jouw loopbaanvraag. Samen brengen we jouw valkuilen en drijfveren in kaart en help ik jou om een beeld te krijgen op welke professionele toekomst het best bij jou past, en het type job dat daarbij aansluit.

Het doel van de loopbaanbegeleiding is ervoor zorgen dat je in de toekomst met meer zelfkennis en zelfvertrouwen de loopbaankeuzes maakt die bij jou passen, jou energie geven en jou doen groeien. Je ontdekt welk soort werk bij jou past en of je dat best doet als werknemer of zelfstandige.

Coaching bij faalangst

Tijdens faalangstcoaching werken we samen aan jouw doelstellingen en competenties door middel van coachgesprekken, reflectie-oefeningen en opdrachten. 

In de training gaan we na welke denkpatronen een rol spelen in je faalangst en trachten we deze denkpatronen om te buigen naar realistische doelen. Daarnaast is er ook ruimte voor relaxatietechnieken en communicatieve vaardigheden.

Samen trachten we een passend en realistisch plan van aanpak op te stellen en in de praktijk om te zetten. Hierbij gaan we constant reflecteren op jouw eigen gedrag en bekijken we of je op de goede weg bent.

Coaching na agressie-incident

De impact van een agressie-incident is niet voorspelbaar. De aandacht en steun van collega’s na een agressie-incident is van het grootste belang voor het herstel. Maar soms is dit onvoldoende om opnieuw verder te kunnen in je werk.

Agressie-incidenten brengen steeds schade met zich mee. De objectieve schade is zichtbaar en meetbaar, subjectieve schade echter is niet direct zichtbaar. Het is wat we noemen ‘de blauwe plekken aan de binnenkant’. Dit gaat over de emoties die op gang worden gebracht door de confrontatie met agressie en geweld. Die emoties zullen, indien ze niet voldoende verwerkt worden, een rol gaan spelen in het functioneren van jou als betrokken medewerker.

De inhoud en de duur van de coaching  wordt altijd aangepast aan jouw specifieke situatie.

Coaching voor leidinggevenden

Als leidinggevende wordt je regelmatig geconfronteerd met nieuwe vragen en uitdagingen. Als externe coach kan ik met een frisse blik naar het geheel kijken en je ondersteunen in jouw zoektocht zonder zelf betrokken partij te zijn.

De thema’s van deze specifieke individuele coaching  kunnen zeer uiteenlopend zijn. Het gaat steeds om het aanscherpen van vaardigheden en competenties van jou als leidinggevende in de professionele context, zoals sturend en coachend leiding geven, helder communiceren, omgaan met verandering, beter beslissingen nemen, conflicthantering ... 

De coaching is volledig maatwerk en gericht op jouw situatie en de specifieke omstandigheden.