Door de combinatie van theorie en praktijk, denken en doen, verwerven deelnemers tijdens de trainingen en workshops in korte tijd kennis en inzichten rond stress en vitaliteit. Alle trainingen en workshops zijn interactief  en toegespitst  op de thema’s binnen de eigen organisatie. 

Training "Omgaan met hoge werkdruk"

Het ervaren van een steeds hogere werkdruk kan op langere termijn leiden tot een burn-out. Dat wil je als werkgever natuurlijk zoveel als mogelijk voorkomen. 

In de training ‘Omgaan met hoge werkdruk’ leren niet-leidinggevende medewerkers hoe zij op een gezonde manier met hoge werkdruk om kunnen gaan. Deze training combineert de beste inzichten uit Time Management met die van Assertiviteit en Gesprekstechnieken. Werkdruk is namelijk zoveel meer dan alleen ‘teveel te doen’ hebben.

Beleven jullie binnen jouw organisatie ook regelmatig een te hoge werkdruk. Neem dan contact met me op. Samen kijken we naar jullie specifieke situatie en stellen we een programma samen dat past bij jullie organisatie.

Workshop "Grip op stress voor leidinggevenden"

Deze workshop is exclusief voor directeuren, leidinggevenden, managers of managementteams en is toegespitst op de stressvraagstukken waar je als leider mee geconfronteerd wordt. 

Tijdens deze workshop leer je hoe je stress in je team vroegtijdig kunt opsporen. Je leert hoe je succesvol met je medewerker over stress in gesprek gaat en wat aandachtspunten zijn. Je doet ideeën op over hoe je stressmanagement structureel kunt inbedden in je team of directie overleggen. Tot slot verwerf je ook heel praktische tips en tools waarmee je direct in je eigen praktijk aan de slag kunt.

Workshop "Work-life integratie"

Deze workshop heeft als doel om bewustwording, reflectie op de eigen situatie en activatie bij de deelnemers te creëren ten aanzien van hun work-life balans. 

We gaan  op zoek naar een ideale balans tussen werk en privé. Wat heeft invloed op balans, welke rol kan je hier zelf in spelen, hoe kan de work-life balance (terug)gevonden worden? We kijken naar wat er bijgestuurd kan worden op het moment dat er een onbalans ervaren wordt. Er komen handvatten aan bod om de juiste balans tussen werk en privé (terug) te vinden en te behouden. Na het volgen van deze workshop ervaren jouw medewerkers opnieuw meer energie en invloed op hun leven.

Training "Zelfzorg voor hulp- en zorgverleners"

Zorg verstrekken is een nobele beweging vanuit het hart. Je bouwt mee aan een wereld van oprechte betrokkenheid. 

Hulpverlener zijn betekent ook een uitdaging. Men wordt dag in, dag uit geconfronteerd met menselijk lijden. Het belangrijkste werkinstrument van een hulpverlener is zichzelf. Bewust aan goede zelfzorg doen werkt dan ook als een buffer om overbelasting te voorkomen en het werk graag te blijven doen. 

Tijdens deze training worden theoretische kaders afgewisseld met momenten van uitwisseling, zelfreflectie en concrete oefeningen. Er worden praktische tips gegeven rond hoe zorg en zelfzorg elkaar in balans kunnen houden en hoe je zorg kan geven zonder jezelf op te branden. 

Trainingen op maat

Bent u op zoek naar een training die gericht is op het verkrijgen van meer duurzaamheid resultaat en meer vitaliteit in uw organisatie? Vind u hierboven niet onmiddellijk een training die aansluit bij de noden van uw organisatie? Neem gerust contact met mij op en dan ontwerp ik met veel plezier een training op maat van uw organisatie.